Samarytanin Roku 2018

Już po raz siódmy Parafia Rzymskokatolicka p.w. Świętego Krzyża w Myśliborzu i Oddział Fundacji Społeczności Lokalnych Klaster Społeczny Uwierz w Siebie w Myśliborzu zorganizowały Konkurs o nagrodę Myśliborskiej Róży Miłosierdzia.

Nagrodę Myśliborskiej Róży Miłosierdzia i tytuł Samarytanina Roku 2018, decyzją Kapituły otrzymała Pani Jolanta Czaczka - pracująca w Myśliborskim Ośrodku Kultury instruktorka tańca, trenerka oraz opiekunka dzieci i młodzieży z Klubu Tańca Towarzyskiego „Estera”.

Księdzu Biskupowi dr hab. Henrykowi Ciereszko za szczególne zasługi i wybitne ponadregionalne osiągnięcia w krzewieniu idei miłosierdzia przyznano Myśliborską Honorową Różę Miłosierdzia. W uroczystościach uczestniczyli mieszkańcy Myśliborza i sąsiednich gmin. Zorganizowano też imprezy towarzyszące: sadzenie róż, konkursy, plebiscyty. W ramach tego zadania przygotowano miejsca gdzie posadzone zostały zakupione sadzonki róż. Część sadzonek posadzono w rejonach turystycznie atrakcyjnych miasta, część sadzonek mieszkańcy posadzili w swoich ogródkach przyczyniając się do dalszego upiększania Myśliborza krzakami róż.

Samarytanin Roku 2018

Samarytanin Roku 2017